Categories
posts

Σχέση ζευγαριών

Η συνταγή της ευτυχίας των ζευγαριών !

Ανάμεσα στα τόσα προβλήματα και στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας καταφέρνουν να ξεπερνούν όλα τα εμπόδια και να συνεχίζουν να κοιτούν ένας τον άλλο με την ευτυχία ζωγραφισμένη στα μάτια τους. Η ηλικία δεν έχει καμία σημασία αλλά στις μεγαλύτερες ηλικίες απορούμε ακόμα πιο πολύ αφού έχουν καταφέρει να νικήσουν και το χρόνο! Τι μπορεί να κάνουν διαφορετικά από τους υπόλοιπους ?

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της σχέσης τους είναι ο συμβιβασμός. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός στην σχέση τους αφού έχουν διαχωρίσει από πριν τους ρόλους τους.

 Αμοιβαίες υποχωρήσεις!  Αυτά τα ζευγάρια έχουν αποφασίσει από κοινού ότι θα κάνουν πράγματα που ικανοποιούν και τους δύο από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο.

Παίρνουν τα θετικά στοιχεία από τους καβγάδες τους! Αντιμετωπίζουν τους καυγάδες και τις διαφωνίες τους τους σαν κάτι θετικό αφού τους θεωρούν σαν αφορμή ενός προβλήματος το οποίο και θα καταφέρουν να λύσουν.

Ξεκλέβουν χρόνο για κάνουν πράγματα μαζί! Καθιερώνουν κάποιες ώρες μέσα στην εβδομάδα ή μέσα στο μήνα ώστε να κάνουν πράγματα οι δυο τους αφήνοντας εκτός τις υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις τις καθημερινότητας.

Εμπιστοσύνη! Η εμπιστοσύνη είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για μία υγιή σχέση αρκεί να είναι αμοιβαία! Εφόσον υπάρχει εμπιστοσύνη στη σχέση θα υπάρχει και η προσωπική ελευθερία για να κάνει ο καθένας κάποια πράγματα για τον εαυτό του

Θέληση για την επίλυση των προβλημάτων και εύρεση λύσης. Στη θέα ενός προβλήματος το αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα προκειμένου να βρουν γρήγορα μία λύση χωρίς το πρόβλημα να διαιωνίζεται και να πλήττει τη σχέση τους.

Αποδοχή και αγάπη χωρίς ανταλλάγματα! Όταν υπάρχει αγάπη και από τις δύο πλευρές ο ένας αγαπάει τον άλλο έτσι όπως είναι αλλά και χωρίς να του ζητάει κάποιο αντάλλαγμα σαν υποχρέωση για κάτι που του πρόσφερε ο σύντροφός του νωρίτερα.

 

Τα άρθρα μας προστατεύονται απο τον νόμο 4481/2017 ΕΕ (ΦΕΚ Α 100/20.7.2017) περί πνευματικών δικαιωμάτων και η αντιγραφή τους διώκεται ποινικά.

πατήστε εδώ για share

Leave a Reply